Świętokrzyski e-Bazarek

41 372 22 86 wew. 249

Pomoc techniczna pn. - pt. w godz. 700  - 1500

Uwaga: kontakt do wystawcy produktu znajduje się w treści ogłoszenia

Jak się zarejestrować - film instruktażowy

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Nie masz konta? Zarejestruj się

Chleb żytni razowy z czarnuszką

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Nie

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Nie

kielce

Powiat kielecki / Gmina Bieliny

W 1946 roku nasz dziadek Edward Stasiński założył w Kielcach piekarnię, którą prowadzimy do dzisiaj pod nazwą Piekarnia R.Dobrowolski. Jesteśmy trzecim pokoleniem piekarzy i wytwarzamy pieczywo, w tym chleb żytni razowy z czarnuszką według autorskich receptur dziadka niezmienionych od kilkudziesięciu lat. Chleb żytni razowy z czarnuszką wytwarzany jest metodą pięciofazową polegającą na kilkukrotnych dolewkach wody i kilkukrotnym dodatku mąki żytniej razowej co kilka godzin. czas trwania fermentacji mąki to 24-27 godzin. Z tak ukwaszonej mąki wyrabiamy ciasto, z którego odrabiamy kęsy i wkładamy do blaszanych foremek. Drewnianymi łopatami zasadzamy do ceramicznego pieca. Nie dodajemy polepszaczy, spulchniaczy, konserwantów, barwników ani tłuszczów trans.