Świętokrzyski e-Bazarek

41 372 22 86 wew. 249

Pomoc techniczna pn. - pt. w godz. 700  - 1500

Uwaga: kontakt do wystawcy produktu znajduje się w treści ogłoszenia

Jak się zarejestrować - film instruktażowy

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Nie masz konta? Zarejestruj się

Miód rzepakowy 1L

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Nie

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Nie

Ciemiętniki

Powiat włoszczowski / Gmina Kluczewsko

Miód rzepakowy w stanie płynnym jest bezbarwny lub zblizony do barwy słomkowej, a po skrystalizowaniu białokremowy. Krystalizuje szybko ze względu na duża zawartość glukozy, przyjmując konsystencję mazistą, drobnoziarnistą. Zapach miodu słaby zbliżony do zapachu kwitnącego rzepaku. Miód rzepakowy krystalizuje juz w kilka dni po odwirowaniu z plastrów drogą zmętniania i twardnienia całej masy produktu. Barwa miodu i jego właściwości  farmakologiczne są w głównej mierze zależne od rzepaku, z którego zebrany był nektar. Rzepak zawiera olejki eteryczne, garbniki, goryczki, flawonoidy, sole mineralne, kwas nikotynowe, witaminy z grupy B, witaminę K, C, kumarynę, saponiny, ślady alkaloidów. Nektar rzepaku jest najbogatszy w aminokwasy. Ze względu na fakt  że miód rzepakowy zawiera prawie wyłącznie cukry proste z przewagą glukozy jest łatwo przysfajalny przez wątrobę, zwiększając w ten sposów znaczenie jej możliwości detoksykacyjne. Stosowany jest w miażdżycy, chorobach górnych dróg oddechowych. Odznacza sie niską aktywnością antybiotyczną.

 

Serdecznie polecam i zapraszam do kontaktu.