Certyfikat
Tak
Pomoc techniczna pn. - pt. w godz. 700 - 1500
Uwaga: kontakt do wystawcy produktu znajduje się w treści ogłoszenia
Powiat opatowski / Gmina Sadowie
Jacentowska Piwniczka to niewielka, rodzinna przetwórnia łącząca w sobie tradycję, ekologię i pasję tworzenia. Jej historia zaczyna się w 1996 r. kiedy Czesława i Roman Bojkowie zarejestrowali swoje niespełna 2-hektarowe gospodarstwo jako ekologiczne.
9.50 zł
Ekologiczny dżem z pigwy i pigwowca
Dżem o bardzo oryginalnym kwaskowym smaku i niepowtarzalnym aromacie. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do lodów czy przekładania tortów. Zarówno pigwa jak i pigwowiec to owoce bardzo wartościowe, bogate w witaminę C oraz dość często ze sobą mylone. Owoce pigwy są duże, kwaskowe i lekko cierpkie, skórka pokryta gęstymi włoskami. Krzewy pigwowca rodzą owoce małe, soczyste i bardzo kwaśne, często wykorzystywane na syropy i nalewki oraz do wzbogacania aromatu przetworów z pigwy.
Masa: 180 g
Składniki: pigwa* 77,7 %, cukier trzcinowy*, pigwowiec* 5,6%, woda, substancja zagęszczająca – agar*, regulator kwasowości – kwas L-askorbinowy.
*składniki ekologiczne
Na wyprodukowanie 100 g produktu zużyto 120 g owoców.
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna 480 kJ/ 115 kcal
Tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 29,3 g w tym cukry 16,6 g
Białko 0,3 g
Sól 0 g
Produkt z certyfikatem ekologicznym Numer dokumentu: P 218 21-1