Certyfikat
Tak
Pomoc techniczna pn. - pt. w godz. 700 - 1500
Uwaga: kontakt do wystawcy produktu znajduje się w treści ogłoszenia
Powiat skarżyski / Gmina Łączna
Jest to rodzaj wędliny przygotowywanej w naturalnej osłonce z pęcherza wieprzowego wypełnionego odpowiednio przygotowanym farszem składającym się z grubo pokrojonego gotowanego mięsa i drobno zmielonej masy ze skręconych skórek. Zawiera sporo mięsa i nie jest zbyt tłusty. W przekroju widoczne są kawałki: ozorków, serc wieprzowych, głowy i golonki, połączone zwięzłą galaretowatą masą. Smak i zapach jest pieprzno-czosnkowy. Salceson z Klonowa jest przygotowywany wg receptury znanej w tej rodzinie i okolicy od lat. Nie zawiera substancji żelujących i wypełniaczy, wzmacniaczy smaku, przeciwutleniaczy ani substancji konserwujących.
Możliwość zakupu w okolicznych sklepach.
Produkt posiada Godło Promocyjne AGRO POLSKA i ECO AGRO POLAND oraz Certyfikat w kategorii Produkt Tradycyjny Świętokrzyskiej Kuźni Smaków.