Świętokrzyski e-Bazarek

41 372 22 86 wew. 249

Pomoc techniczna pn. - pt. w godz. 700  - 1500

Uwaga: kontakt do wystawcy produktu znajduje się w treści ogłoszenia

Jak się zarejestrować - film instruktażowy

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Nie masz konta? Zarejestruj się

Kiełbasa klonowska hycowana

Certyfikat

Certyfikat

Tak

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Nie

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

Klonów

Powiat skarżyski / Gmina Łączna

Z zewnątrz jest koloru jasnobrązowego, który pogłębia się wraz ze stopniem uwędzenia. Sprężysta w dotyku, ale jednocześnie miękka i krucha. W smaku można wyczuć przyprawy: sól, pieprz, czosnek. Wędzona w tradycyjnej wędzarni z desek, opalanej drewnem owocowym oraz bukowym. Oryginalność tej kiełbasy wynika z peklowania bez użycia saletry oraz sposobu wędzenia, którego końcowym etapem jest hycowanie, co w miejscowej gwarze oznacza podpiekanie w gorącym dymie do 20 minut.

Możliwość zakupu w okolicznych sklepach.

Produkt posiada Godło Promocyjne AGRO POLSKA i  ECO AGRO POLAND oraz Certyfikat w kategorii Produkt Tradycyjny Świętokrzyskiej Kuźni Smaków. Kiełbasa Klonowska hycowana otrzymała w 2021 Perłę w Konkurskie "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów".